Hrašku Vanilka, cukr, sušené sojové mléko a sůl dobře promícháme.
Jáhly zalijeme odměřeným množstvím vody, přidáme tuk a přivedeme k varu.
Jáhly zvolna vaříme, až jsou poloměkká.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs (Hraška Vanilka, cukr, sušené sojové mléko a sůl) a dobře promícháme.
Tímto postupem se Hraška dobře rozmíchá a nevytvoří se žmolky.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Je důležité vařit kaši zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Hotová kaše je lahodná, není cítit po hrachu a jáhly jsou rozvařené.
Servírování
Kaši můžeme servírovat s čerstvým ovocem, marmeládami, kompoty, oříšky a dalšími dobrotami.
Poznámky
Kaši můžeme nechat vychladnout v misce a pak vyklopit a podávat jako dezert.Kaši vaříme spolu s cukrem a tukem, získáme lahodnější chuť a spotřebujeme méně cukru a tuku, než bychom spotřebovali při posypání kaše cukrem a zalitím tukem přímo.Dlouho vařená kaše je lépe stravitelná.Proč vaříme kaši s Hraškou Vanilka?Hraška Vanilka dodá do jídla sytivost a výživnost. Podaří se nám do jídla zařadit luštěniny a při správném postupu při vaření nikdo nepozná, že je do kaše přidám hrách.Alergeny: 6 Sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!