Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Klasické linecké bezlepkové
Nejen pro vánoční čas. Pro podporu soudržnosti těsta, jsme přidali Hrašku vanilka. Linecké těsto pěkně drží a přitom se rozpadá na jazyku.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Strava:
Vegan
Klíčové slovo:
bezlepkové, Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Linecké, Sladké, Svačina
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Těsto
550
g
Schär Mix it mouky universal
200
g
moučkového cukru
1
špetka
soli
25
g
Hrašky Vanilka
300
g
másla
1/2
líže
citronové šťávy
12
g
vanilkového aroma
voda / mléko případně dle potřeby
Dohotovení
oblibená marmeláda
Instrukce
Příprava těsta
Cukr a mouku přesejeme přes jemné síto.
Smícháme všechny suché suroviny dohromady.
Studené máslo nakrájíme na kousky a přidáme do suché směsi.
Ze všech surovin rychle vypracujeme těsto, nejlépe v robotu.
Přidáme citronovou šťávu a podle potřeby další tekutinu tak, aby bylo těsto o něco řidší.
Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
Odleželé těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm, vypichujeme vybrané tvary, které přeneseme na vymazaný plech.
Linecké pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby těsto bylo všude stejně upečené.
Dohotovení
Po vychladnutí slepujeme linecké oblíbenou marmeládou.
Je dobré ho nechat pár dní uležet, aby zvlhlo.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!