Tyto košíčky vás potěší v každém směru. Kromě toho, že vypadají a chutnají skvěle jsou plné bílkovin a může si na nich pochutnat i ten, kdo má alergii na lepek, či živočišné potraviny.
V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Krém naléváme do připravených košíčků či formiček. Můžeme použít i malé misky či šálky na kávu. Pokud chceme krém po vychladnutí vyklopit, šálky nejprve vypláchneme studenou vodou a teprve pak naplníme krémem.
Krém necháme vychladnout a ztuhnout.
Poleva
Agar důkladně rozmícháme s džusem. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu.
Agar za občasného míchání necháme chladnout, ještě vlažný ho nalijeme na vychladlý krém v košíčkách.
Krém v košíčkách můžeme nejprve poklást různými druhy ovoce a teprve pak ho zalít agarem.
Poznámky
Chuť krému můžeme obměňovat přidáváním surovin. Pouze je vždy potřeba myslet na to, které ingredience zahušťují a které naopak krém naředí.Například pokud bychom chtěli udělat citronový krém, tak namísto části uvedené tekutiny dáme citronovou šťávu. Navíc ještě přidáme citronovou kůru.Pokud bychom chtěli čokoládový krém, tak navíc přidáváme stejný díl kakaa /čokolády a tekutiny.Dále můžete do krému přidávat různé druhy koření, šťávy, ovoce, adt.Alergeny: 6 Sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!