Na plátky nakrájené žampiony orestujeme na oleji a nakonec je osolíme
Kroupy
Kroupy namočíme přes noc ve studené vodě.
Ráno vodu z krup slijeme.
Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
Smícháme s namočenými kroupami.
Kroupy zalijeme horkou vodou, osolíme a zvolna vaříme, až jsou kroupy měkké a voda vydušená. Je důležité kroupy vařit zvolna, neboť tak získáme lahodnou chuť krup. Proto kroupy vaříme ve větším množství vody. Do uvařených krup přidáme majoránku a dobře promícháme.
Dohotovení
Uvařené kroupy smícháme s orestovanými žampióny.
Poznámky
Houbového kubu podáváme s nakládanou okurkou.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla. Navíc zvýrazní chuť hub.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!