Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mrkvový krém
Mrkev v tomto receptu můžeme nahradit jinou kořenovou zeleninou.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Kuchyně:
Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo:
Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Mrkev, Polévka, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Servings:
4
porce
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Polévka
½
lžičky
celého kmínu
¼
lžičky
bílá celé bílé hořčice
25
ml
oleje
2
střední
mrkve
1
střední
očištěná cibule
1
stroužek
česneku
1
lžičky
Mahá koření
špetka
mletého pepře
4
g
čerstvého zázvoru
1
lžíce
Hrašky na zahušťování
1
l
vývaru nebo vody
sůl
1
střední
očištěná brambora
špetka
kurkumy
špetka
muškátového oříšku
1
lžíce
octa
2
špetky
majoránky
Instrukce
Polévka
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme nastrouhanou mrkev.
Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř, nastrouhaný čerstvý zázvor a krátce orestujeme.
Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme nakrájené brambory, kurkumu, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme minimálně 20 minut pod pokličkou.
Polévku občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Před koncem varu přidáme ocet a majoránku.
Polévku rozmixujeme na krém.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!