280mlvody nebo mlékaTěstíčko zadělané s mlékem je lahodnější.
450gočištěných jablekMůžeme použít i jiné ovoce.
moučkový cukr se skořicí či agáve sirup na posypaní/polití při servírování
olej na smažení
Instrukce
Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
Jablka nakrájíme na plátky.
Jablka namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Jablíčka servírujeme ještě teplá. Při servírování je můžeme posypat moučkovým cukrem se skořicí či je polít sirupem nebo medem.
Poznámky
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla. Celý článek o správném smažení najdete zde.Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Pouze místo zeleniny použijeme ovoce.Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!