Smažení sice není vhodné pro každodenní konzumaci, ale příležitostně je to chutná změna. Obzvlášť, když použijeme těstíčko z Hrašky, které je výživnější než klasický trojobal. Kopřivu stačí v těstíčku pouze namočit a už můžete smažit.
Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
Na smažení používáme mladé rostlinky kopřiv. Kopřivu opláchneme a necháme okapat na utěrce.
Kopřivu nejprve obalíme v suché směsi Hraška a poté namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby jednotlivé kousky kopřiv byly ponořené.
Obalujeme-li kopřivu nejdříve v suché směsi a pak v těstíčku, obal je rovnoměrný. Kopřivu můžeme rovněž přímo obalovat pouze v těstíčku, je to rychlejší postup, ale pokrytí řízečku není tak celistvé.
Smažíme dozlatova. Během smažení kousky průběžně otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Servírování
Podáváme s bramborovou kaší, dresingem a salátem
Poznámky
Aby byla kopřiva dobře usmažená, doporučujeme podívat se na článek o smažení.Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!