Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
Žampiony rozkrojíme na polovinu. Můžeme je rozkrojit i na více kusů. Záleží na velikosti.
Žampiony namočíme v těstíčku, necháme okapat a poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Poznámky
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!