Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
Sýr nakrájíme na silnější plátky. A nejlépe přes noc dáme pořádně vychladit. Sýr nebude mít tak velkou tendenci vytékat.
Sýr nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku. Necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byl ponořený.
Smažíme dozlatova z obou stran.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Sýr také můžeme obalit v rozdrcených kukuřičných lupínkách.Kdo má rád úplnou klasiku, tak může použít i strouhanku.Abychom správně smažili, je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku. Celý článek o správném smažení najdete zde.Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Alergeny: 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!