Kedlubny oloupeme (můžeme je připravovat i neoloupané) a přepůlíme .
Půlky kedluben vložíme do vařící, osolené body a uvaříme do poloměkka.
Uvařené půlky kedluben vydlabeme.
Příprava nádivky z Cerie
Uvařenou Cerii pomeleme.
Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
Přidáme třený česnek, Mahá koření, cukr a mletý pepř. Krátce orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme sekaná nakládaná rajčata a osolíme a krátce povaříme.
Přidáme pomletou Cerii, bazalku a krátce povaříme
Dohotovení
Předehřejeme troubu na 160 °C.
Sýr nastrouháme.
2/3 nastrouhaného sýru smícháme s nádivkou. 1/3 sýru odložíme stranou.
Půlky kedluben naplníme nádivkou a vložíme do vymazaného pekáčku.
Kedlubny pečeme 20 minut při teplotě 160 °C. Pak posypeme zbylou částí strouhaného sýru a ještě dopečeme.
Povrch kedluben musí být krásně zlatavý, ale ne spálený!
Poznámky
Cerie je vegetariánské náhrada masa.Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.Alergeny: 1 lepek, 7 Mléko, 10 Hořčice.
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!