Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Obalované žampiony

Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví
Porce: 4 porce
Kalorií:
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • 450 g žampionů
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Žampiony rozkrojíme na polovinu. Můžeme je rozkrojit i na více kusů. Záleží na velikosti.
  • Žampiony namočíme v těstíčku, necháme okapat a poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!