Na přípravu Panna cotty použijeme Hrašku Vanilka, a tak tento chutný zákusek proměníme v zákusek výživný. Spojení s rebarborou mu dodá příjemnou nakyslou chuť.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.
Rebarbora
Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky.
Rebarboru uvaříme v polovině ovocného džusu spolu s cukrem do měkka.
Zbylou část ovocného džusu smícháme s agarem a podle návodu povaříme. Nakonec smícháme s uvařenou rebarborou a nalijeme na prochladlou pana cottu a necháme důkladně vychladnout.
Zdobení
Vychladlou panna cottu ozdobíme nasekanými pistáciemi.
Poznámky
Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.Alergeny: 7 mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!