Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vanilková Panna cotta s rebarborou
Na přípravu Panna cotty použijeme Hrašku Vanilka, a tak tento chutný zákusek proměníme v zákusek výživný. Spojení s rebarborou mu dodá příjemnou nakyslou chuť.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Hraška Vanilka, Krém, Rebarbora, Zdravé vaření
Porce:
1
kg
Kalorií:
Autor:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Krém
100
ml
slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
100
g
Hrašky Vanilka
100
g
cukru
200
g
sušeného sójového mléka
Můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
800
ml
vody
Rebarbora
100
g
cukru nebo podle chuti
200
g
rebarbory
5
g
agaru, dávkování dle návodu
500
ml
ovocného džusu
Zdobení
pistácie
Instrukce
Krém
V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a přivedeme k varu.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.
Rebarbora
Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky.
Polovinu ovocného džusu odložíme.
Rebarboru uvaříme v ovocném džusu spolu s cukrem do měkka.
Zbylou část ovocného džusu smícháme s agarem a podle návodu povaříme.
Rebarborový agar nalijeme na prochladlou pana cottu a necháme důkladně vychladnout.
Zdobení
Vychladlou panna cottu ozdobíme nasekanými pistáciemi.
Poznámky
Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!