Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Vanilkový cheesecake s jahodami
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Cheesecake, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Jahody, Sladké
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Korpus
100
g
másla nebo kokosového tuku
230
g
sušenek
Vanilkový krém
1050
ml
mléka (může být i rostlinné)
300
ml
slunečnicového nebo kokosového oleje
150
g
Hrašky Vanilka
150
g
cukru
1
špetka
soli
vanilkový extrakt
Dohotovení
jahody
Instrukce
Korpus
Rozdrtíme 150 g sušenek, smícháme se 70 g másla a zpracujeme na těsto.
Těsto rukou vmačkáme do vymazané dortové formy o Ø 28 cm.
Z části těsta vytvoříme po obvodu formy asi 3 cm vysoký okraj. Dáme na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C.
Krém
Mléko a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme ostatní suroviny.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem a nalijeme ho do připravené formy.
Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout.
Po vychladnutí ho ozdobíme jahodami.
Pokud dezert nebudeme hned konzumovat, tak můžeme jahody potřít agarem, který připravíme dle návodu. Díky tomu zůstanou jahody déle čerstvé.
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!