Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vanilkový krém s bezinkovou šťávou
Tato kombinace stojí za vyzkoušení. Na přípravu vanilkového krému použijeme Hrašku Vanilka. Bezinková šťáva dodá dezertu svěží osobitou chuť.
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Bezinková šťáva, Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Servings:
1
kg
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Krém
100
ml
slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
100
g
Hrašky Vanilka
100
g
cukru
200
g
sušeného sójového mléka
Sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
800
ml
vody
Zdobení
bezinková šťáva
Instrukce
Krém
V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a přivedeme k varu.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.
Zdobení
Vychladlý krém zalijeme bezinkovou šťávou.
Poznámky
Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!