Obalovaná jablíčka

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 200 g Hrašky Vanilka
    • 280 ml vody nebo mléka Těstíčko zadělané s mlékem je lahodnější.
    • 450 g očištěných jablek Můžeme použít i jiné ovoce.
    • moučkový cukr se skořicí či agáve sirup na posypaní/polití při servírování
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
    • Jablka nakrájíme na plátky.
    • Jablka namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
    • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Jablíčka servírujeme ještě teplá. Při servírování je můžeme posypat moučkovým cukrem se skořicí či je polít sirupem nebo medem.

    Poznámky

    Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla. Celý článek o správném smažení najdete zde.
    Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Pouze místo zeleniny použijeme ovoce.
    Alergeny: Žádné
    Klíčové slovo Hraška, Jablka, Obalování, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: