Řízečky z Cerie

    Můžete sdílet na:
    Hraškové těstíčko a místo masa plátek Cerie vás nadchne. Přestože je známo, že smažené není nejzdravější formou přípravy jídla, čas od času si na řízečcích pochutnat můžeme.
    Hraškové těstíčko nahradí rozšlehaná vajíčka a velmi chutně a zdravě obalí plátek ceriový řízeček do křupavého kabátku.
    Více najdete v článku "Jde to i bez masa".
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 200 g Cerie v prášku
    • 200 ml vody nebo vývaru
    • 20 ml oleje
    • 10 g třeného česneku
    • 1/2 g Mahá koření

    Instrukce
     

    Příprava Cerie na řízky

    • Všechny suroviny smícháme a vypracujeme na hladké těsto. Na přípravu můžeme též použít míchací stroj. Mícháme-li těsto ve stroji dlouho, stává se pevnější a tužší.
    • Těsto necháme alespoň 20 minut odpočinout, tím se všechny suroviny propojí a těsto se stane vláčným. Můžeme nechat odležet i přes noc v chladnu.
    • Z připraveného těsta vytvarujeme knedlík, který vkládáme do vařící vody tak, aby plaval. Přidáme sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a zvolna vaříme alespoň půl hodiny. Je-li knedlík silnější, prodloužíme dobu varu na 45 minut. Doba varu je delší, protože je potřeba Cerii důkladně provařit, aby byla dobře stravitelná. Uvařenou Cerii nakrájíme na plátky, které budou sloužit k přípravě řízků..
    • Uvařenou Cerii necháme vychladnout a pak nakrájíme na plátky, které budou sloužit k přípravě řízků.

    Příprava strouhanky

    • Můžeme si připravit strouhanku sami doma z vlastních rohlíků a vek, které jsou alespoň 3 dny staré.
    • Pro bezlepkovou dietu a křupavější trojobal je dobré na strouhanku použít nadrcené kukuřičné lupínky.

    Příprava těstíčka

    • Hrašku na obalování smícháme s vodou a ponorným mixérem důkladně promixujeme. Tak získáme těstíčko, se kterým se lépe pracuje.
    • Do těstíčka můžeme pro zvýraznění chuti přidat třený česnek anebo chilli či bylinky.
    • Během přípravy řízků mění těstíčko svoji konzistenci , kterou upravujeme přidáním Hrašky anebo vody. Vždy důkladně promixujeme ponorným mixerem.

    Obalování řízků

    • Na obalování si nachystáme tři misky.
    • V první bude Hraška na obalování, ve druhé těstíčko z Hrašky a ve třetí strouhanka.
    • Řízečky postupně vkládáme do jednotlivých misek a obalujeme.

    Smažení

    • V pánvi rozehřejeme tuk na smažení tak, aby jeho výška byla 2x vyšší, než je tloušťka řízečků.
    • Smažíme z obou stran do zlatova, přebytečný tuk necháme odkapat na papírovém ubrousku.

    Poznámky

    Cerii můžeme použít v receptech, kde se používá maso.
    Můžeme z ní udělat jak čínu, tak guláše, řízky či špízy.
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: