Tisk
Cizrna na paprice
Porce 4 porce
Kalorií
Ingredience
Cizrna
- 80 g suché cizrny
- 1 ks bobkového listu
- 2 ks celého nového koření
Omáčka na paprice
- 1 g celého kmínu
- 40 g oleje
- 85 g očištěné cibule
- 1 g Mahá koření
- 5 g česneku
- 1 špetka mletého pepře
- 2 g cukru
- 8 g sladké papriky
- 45 g Hrašky na zahušťování
- 600 ml vývaru nebo vody
- 8 g soli
- 4 g citronové šťávy nebo octu
- 60 g sójového sušeného mléka
- 40 g čerstvá červená paprika
Instrukce
Cizrna
- Cizrnu přes noc namočíme do studené vody.
- Ráno vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.
Omáčka
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme Mahá koření, třený česnek, mletý pepř, cukr a orestujeme.
- Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
- Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme citronovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Přidáme sušené sójové mléko a omáčku rozmixujeme dohladka.
- Papriku očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do omáčky.
Dohotovení
- Uvařenou cizrnu scedíme, vmícháme do omáčky a necháme přejít varem.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 6 Sója, 10 Hořčice.