Italská pomazánka

Tisk

Italská pomazánka

Sušená rajčata pocházejí z Itálie, ale jsou oblíbená na celém světě. I našlehaný hraškový základ ozdobí svojí chutí.
Našlehaný hraškový základ má svoji vlastní hlubokou chuť, ale když ještě přidáme česnek, oregáno a sušená rajčata získáme další vynikající pomazánku.
Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Pomazánka, Sušená rajčata, Zdraví
Porce 5 porcí
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 3 g Mahá koření
  • 30 g česneku
  • 150 ml slunečnicového oleje Můžeme použít i olej ze sušených rajčat.
  • 100 g Hrašky na zahušťování
  • špetka mletého pepře
  • špetka chilli
  • 25 g sladké papriky
  • 600 ml vody Můžeme použít vývar.
  • 4 g soli
  • 50 g plnotučné hořčice
  • 100 g nakládaných okurek
  • 40 g sušených rajčat
  • 2 špetky oregana

Instrukce

  • Mahá koření krátce orestujeme spolu s třeným česnekem na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Přidáme Hrašku, mletý pepř, chilli a sladkou papriku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladnout.
  • Po vychladnutí důkladně rozmixujeme s hořčicí, nakládanými okurkami, sušenými rajčaty a oreganem.

Poznámky

Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice.
Categories: Pomazánky
X