Italská pomazánka

    Sušená rajčata pocházejí z Itálie, ale jsou oblíbená na celém světě. I našlehaný hraškový základ ozdobí svojí chutí.
    Našlehaný hraškový základ má svoji vlastní hlubokou chuť, ale když ještě přidáme česnek, oregáno a sušená rajčata získáme další vynikající pomazánku.
    Porce 5 porcí
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 3 g Mahá koření
    • 30 g česneku
    • 150 ml slunečnicového oleje Můžeme použít i olej ze sušených rajčat.
    • 100 g Hrašky na zahušťování
    • špetka mletého pepře
    • špetka chilli
    • 25 g sladké papriky
    • 600 ml vody Můžeme použít vývar.
    • 4 g soli
    • 50 g plnotučné hořčice
    • 100 g nakládaných okurek
    • 40 g sušených rajčat
    • 2 špetky oregana

    Instrukce
     

    • Mahá koření krátce orestujeme spolu s třeným česnekem na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
    • Přidáme Hrašku, mletý pepř, chilli a sladkou papriku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Necháme vychladnout.
    • Po vychladnutí důkladně rozmixujeme s hořčicí, nakládanými okurkami, sušenými rajčaty a oreganem.

    Poznámky

    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 10 Hořčice.
    Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Pomazánka, Sušená rajčata, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!