Křenová pomazánka

Tisk

Křenová pomazánka

Pro svoje mimořádné účinky na zdraví se křenu říká "český ženšen", proto si zaslouží pravidelné použití v naší kuchyni.
Právě vyšlehané hraškové máslo, které zjemní pikantní chuť křenu, je ideální pro přípravu jemné pomazánky lahodné chuti.
Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Křen, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
Porce 5 porcí
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 3 g Mahá koření
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 100 g Hrašky na zahušťování
  • špetka mletého pepře
  • 600 ml vody Můžeme použít vývar.
  • 4 g sůl

Ochucení pomazánky

  • 100 g plnotučné hořčice
  • 100 g křenu podle chuti
  • 100 g nakládaných okurek

Instrukce

  • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Důkladně vyšleháme a necháme vychladnout.

Dokončení pomazánky

  • Hraškové máslo důkladně rozmixujeme s hořčicí, nastrouhaným křenem a nakládanými okurkami na hladký krém.

Poznámky

Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Categories: Pomazánky
X