Křenová pomazánka

    Můžete sdílet na:
    Pro svoje mimořádné účinky na zdraví se křenu říká "český ženšen", proto si zaslouží pravidelné použití v naší kuchyni.
    Právě vyšlehané hraškové máslo, které zjemní pikantní chuť křenu, je ideální pro přípravu jemné pomazánky lahodné chuti.
    Porce 5 porcí
    Kalorií

    Ingredience
      

    Ochucení pomazánky

    • 100 g plnotučné hořčice
    • 100 g křenu podle chuti
    • 100 g nakládaných okurek

    Instrukce
     

    • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
    • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Důkladně vyšleháme a necháme vychladnout.

    Dokončení pomazánky

    • Hraškové máslo důkladně rozmixujeme s hořčicí, nastrouhaným křenem a nakládanými okurkami na hladký krém.

    Poznámky

    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Křen, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    1 Komentář
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments