Dvoubarevný kynutý knedlík s kurkumou

Přejít na recept
Tisk

Dvoubarevný kynutý knedlík s kurkumou

Klíčové slovo Hraška, Kynuté, Kynuté knedlíky, Příloha, Vařené, Vegan, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Těsto

  • 1 špetka cukru
  • 240 ml vody
  • 10 g droždí
  • 200 g hrubé mouky
  • 180 g celozrnné mouky
  • 8 g Hrašky na zahušťovaní
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 6 g soli
  • 20 g sezamového semínka
  • kurkuma
  • olej na potření

Instrukce

  • Ze všech surovin, kromě kurkumy a sezamového semínka, zaděláme vláčné těsto. Do jedné poloviny těsta přidáme kurkumu a sezamové semínko. Těsto necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
  • Z každé poloviny těsta vyválíme váleček. Tyto dva válečky zamotáme do sebe a necháme 20 minut odležet na teplém místě.
  • Knedlíky vaříme v páře 20 minut.
  • Po vyndání knedlíky propíchneme, aby z nich ušla pára a potřeme tukem, aby neosychaly.

Poznámky

Alergeny: 1 Lepek
Categories: Přílohy
X