Obalovaná kopřiva v Hrašce

Tisk

Obalovaná kopřiva

Smažení sice není vhodné pro každodenní konzumaci, ale příležitostně je to chutná změna. Obzvlášť, když použijeme těstíčko z Hrašky, které je výživnější než klasický trojobal. Kopřivu stačí v těstíčku pouze namočit a už můžete smažit.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Hraška, Hraška na obalování, Kopřiva, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • hrst kopřiv
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
  • Na smažení používáme mladé rostlinky kopřiv. Kopřivu opláchneme a necháme okapat na utěrce.
  • Kopřivu nejprve obalíme v suché směsi Hraška a poté namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby jednotlivé kousky kopřiv byly ponořené.
  • Obalujeme-li kopřivu nejdříve v suché směsi a pak v těstíčku, obal je rovnoměrný. Kopřivu můžeme rovněž přímo obalovat pouze v těstíčku, je to rychlejší postup, ale pokrytí řízečku není tak celistvé.
  • Smažíme dozlatova. Během smažení kousky průběžně otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Servírování

  • Podáváme s bramborovou kaší, dresingem a salátem

Poznámky

Aby byla kopřiva dobře usmažená, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Categories: Smažené
X