Obalované žampiony

Tisk

Obalované žampiony

Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • 450 g žampionů
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Žampiony rozkrojíme na polovinu. Můžeme je rozkrojit i na více kusů. Záleží na velikosti.
  • Žampiony namočíme v těstíčku, necháme okapat a poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Categories: Smažené, Houby

One Response

  • Iveta V. aneb @zkustovkuchyni :) napsal:

    V Hrašce (na obalování) jsem poprvé obalila květák a žampiony. Pochutnala jsem si nejen já, ale i moje rodina. Výhodu vidím v rychlé přípravě a především v tom, že ve složení je i koření, tudíž nemusíte myslet na to, jestli jste už použili (nejen) sůl nebo ne. Upřímně doporučuji vyzkoušet a těším se až vyzkouším další recepty i další směsi Hrašky!

X