Tisk
Obalované žampiony
Porce 4 porce
Kalorií
Ingredience
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- 450 g žampionů
- olej na smažení
Instrukce
- Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
- Žampiony rozkrojíme na polovinu. Můžeme je rozkrojit i na více kusů. Záleží na velikosti.
- Žampiony namočíme v těstíčku, necháme okapat a poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
- Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Poznámky
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky.
Alergeny: Žádné
V Hrašce (na obalování) jsem poprvé obalila květák a žampiony. Pochutnala jsem si nejen já, ale i moje rodina. Výhodu vidím v rychlé přípravě a především v tom, že ve složení je i koření, tudíž nemusíte myslet na to, jestli jste už použili (nejen) sůl nebo ne. Upřímně doporučuji vyzkoušet a těším se až vyzkouším další recepty i další směsi Hrašky!