Tisk
Obalovaný chřest
Porce 4 porce
Kalorií
Ingredience
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- 500 g chřestu
- olej na smažení
Instrukce
- Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
- Chřest oloupeme a ořežeme spodní zdřevnatělé konce.
- Chřest povaříme 2 minuty v osolené vodě, poté vyndáme a dáme zchladit do studené vody.
- Uvařený chřest necháme okapat.
- Chřest nejprve namočíme do suché směsi Hraška a poté namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly jednotlivé kousky chřestu ponořené.
- Obalujeme-li chřest nejdříve v suché směsi a pak v těstíčku, obal je rovnoměrný. Chřest můžeme rovněž přímo obalovat pouze v těstíčku, je to rychlejší postup.
- Smažíme dozlatova. Během smažení kousky otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Servírování
- Podáváme např. s bramborovou kaší, dresingem a salátem.