Obalovaný chřest v Hrašce

Tisk

Obalovaný chřest

Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Chřest, Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • 500 g chřestu
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
  • Chřest oloupeme a ořežeme spodní zdřevnatělé konce.
  • Chřest povaříme 2 minuty v osolené vodě, poté vyndáme a dáme zchladit do studené vody.
  • Uvařený chřest necháme okapat.
  • Chřest nejprve namočíme do suché směsi Hraška a poté namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly jednotlivé kousky chřestu ponořené.
  • Obalujeme-li chřest nejdříve v suché směsi a pak v těstíčku, obal je rovnoměrný. Chřest můžeme rovněž přímo obalovat pouze v těstíčku, je to rychlejší postup.
  • Smažíme dozlatova. Během smažení kousky otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Servírování

  • Podáváme např. s bramborovou kaší, dresingem a salátem.

Video

Poznámky

Aby byl chřest dobře usmažený, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Categories: Smažené
X