Obalovaný kedluben v Hrašce

Tisk

Obalovaný kedluben

Šťavnaté řízečky z kedluben obalované v těstíčku z Hrašky jsou rychle připraveny a jsou zdravější variantou klasickému trojobalu.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Hraška, Hraška na obalování, Kedluben, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • 500 g kedluben
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
  • Kedlubnu oloupeme a nekrájíme na plátky silné asi 1 cm.
  • Plátky kedluben povaříme ve slané vodě do poloměkka.
  • Uvařené plátky necháme okapat.
  • Rozehřejeme olej na smažení. Kápnutím vyzkoušíme teplotu oleje. Je-li olej připravený na smažení, kapka těstíčka rychle vyplave na hladinu.
  • Jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku z Hrašky, těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly jednotlivé kousky kedluben ponořené.
  • Smažíme dozlatova. Během smažení kousky otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Zásady správného smažení naleznete na. smažení.

Servírování

  • Podáváme např. s bramborovou kaší, dresingem a salátem.

Video

Poznámky

Aby byl kedluben dobře usmažený, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Categories: Smažené
X