Žampiónové placičky

Tisk

Žampiónové placičky

Milovníci žampionů a hub ocení tuto lahůdku. Plátek žampionů placičku ozdobí a nakrájené žampiony uvnitř dodají houbovou chuť. Paprika přidá šťavnatost.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Fitness, Houby, Hraška, Mahá koření, Slané, Smažení, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g žampionů
  • 100 g paprikového lusku
  • petrželová nať
  • 120 g Hrašky na obalování
  • 320 ml vody
  • 1 g Mahá koření
  • špetka mletého pepře
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku smícháme s vodou a kořením. Na míchání použijeme ponorný mixér, abychom těstíčko důkladně vyšlehali. Lépe se s ním pak pracuje.
  • Žampiony a papriku očistíme a nakrájíme na drobno. Část žampionů nakrájíme na plátky a použijeme na zdobení placiček.
  • Do těstíčka přimícháme nakrájenou papriku, žampiony a petrželovou nať.
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody tak, aby těsto mělo konzistenci jako na bramboráky.
  • Během smažení těstíčko řídne, průběžně přidáváme Hrašku a těstíčko zahušťujeme. Vždy použijeme ponorný mixér, aby těstíčko stále bylo našlehané.
  • Těsto klademe malou naběračkou do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme. Na povrch placičky přitlačíme plátek žampionu.
  • Během smažení kousky obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Placičky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.

Poznámky

Při smažení placek si hlídáme teplotu tuku: správnou teplotu tuku vyzkoušíme kápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Placka se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě jsou placky mastné.
Placky můžeme rovněž péci v troubě na vymazaném plechu.
Doporučuji si přečíst článek o smažení, ve kterém se dozvíte, jak snadno a úspěšně smažit. 
Alergeny: 10 Hořčice
Categories: Smažené, Houby
X