Smažené celerové a Mrkvové hranolky

Tisk

Smažené celerové a mrkvové hranolky

Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo Celer, Hranolky, Hraška, Hraška na obalování, Mrkev, Obalování, Slané, Smažení, Vaření
Porce 4 porce
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • 450 g mrkve či celeru
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na hranolky.
  • Pokud jsou hranolky širší, tak je můžeme předvařit v osolené vodě. Po usmažení zůstanou šťavnatější. Pokud zeleninu nepředvaříme, tak bude mít výraznější chuť.
  • Hranolky nejprve namočíme do suché směsi a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Aby byly celerové a mrkvové hranolky dokonalé, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: 9 Celer
X