Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na hranolky.
Pokud jsou hranolky širší, tak je můžeme předvařit v osolené vodě. Po usmažení zůstanou šťavnatější. Pokud zeleninu nepředvaříme, tak bude mít výraznější chuť.
Hranolky nejprve namočíme do suché směsi a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Poznámky
Aby byly celerové a mrkvové hranolky dokonalé, doporučujeme podívat se na článek o smažení.Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Alergeny: 9 Celer
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!