Tvaroháček z Hrašky Vanilka

Tisk

Tvaroháček

Skvělá svačinka nejen pro naše nejmenší. V lahodném tvarohovém dezertu nikdo nepozná přítomnost hrachu, jen naše tělo bude spokojené.
Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Tvaroh, Zdravé vaření
Porce 1 kg
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 200 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 200 g sušeného sójového mléka
  • 600 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jiné živočišné či rostlinné mléko.
  • 250 g tvarohu

Instrukce

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
  • Necháme krém vychladnout.
  • Vychladlý krém vyšleháme s tvarohem do hladka.

Poznámky

Tvaroháček můžeme servírovat jenom tak  nebo s ovocem, sušenkami či oříšky.
Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, při použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Categories: Dezerty
X