Tisk
Vanilková Panna cotta s rebarborou
Na přípravu Panna cotty použijeme Hrašku Vanilka, a tak tento chutný zákusek proměníme v zákusek výživný. Spojení s rebarborou mu dodá příjemnou nakyslou chuť.
Porce 1 kg
Kalorií
Ingredience
Krém
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g cukru
- 200 g sušeného sójového mléka Můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
- 800 ml vody
Rebarbora
- 100 g cukru nebo podle chuti
- 200 g rebarbory
- 5 g agaru, dávkování dle návodu
- 500 ml ovocného džusu
Zdobení
- pistácie
Instrukce
Krém
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a přivedeme k varu.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
- Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.
Rebarbora
- Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Polovinu ovocného džusu odložíme.
- Rebarboru uvaříme v ovocném džusu spolu s cukrem do měkka.
- Zbylou část ovocného džusu smícháme s agarem a podle návodu povaříme.
- Rebarborový agar nalijeme na prochladlou pana cottu a necháme důkladně vychladnout.
Zdobení
- Vychladlou panna cottu ozdobíme nasekanými pistáciemi.
Poznámky
Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko