Vanilkový krém s bezinkovou šťávou

Tisk

Vanilkový krém s bezinkovou šťávou

Tato kombinace stojí za vyzkoušení. Na přípravu vanilkového krému použijeme Hrašku Vanilka. Bezinková šťáva dodá dezertu svěží osobitou chuť.
Klíčové slovo Bezinková šťáva, Hraška Vanilka, Krém, Zdravé vaření
Porce 1 kg
Kalorií
Autor Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

Krém

  • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
  • 100 g Hrašky Vanilka
  • 100 g cukru
  • 200 g sušeného sójového mléka Sušené sójové mléko a vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
  • 800 ml vody

Zdobení

  • bezinková šťáva

Instrukce

Krém

  • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
  • Vodu a olej přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a přivedeme k varu.
  • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
  • Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
  • Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.

Zdobení

  • Vychladlý krém zalijeme bezinkovou šťávou.

Poznámky

Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
Categories: Dezerty
X