Tisk
Vanilkový cheesecake s jahodami
Porce 0
Kalorií
Ingredience
Korpus
- 100 g másla nebo kokosového tuku
- 230 g sušenek
Vanilkový krém
- 150 g Hrašky Vanilka
- 150 g sušeného sójového mléka
- 150 g cukru
- 1 špetka soli
- 300 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 1050 ml vody se sušeným mlékem nebo mléka
- vanilkový extrakt
- jahody
Instrukce
Korpus
- Rozdrtíme 150 g sušenek, smícháme se 70 g másla a zpracujeme na těsto.
- Těsto rukou vmačkáme do vymazané dortové formy o Ø 28 cm.
- Z části těsta vytvoříme po obvodu formy asi 3 cm vysoký okraj. Dáme na 10 minut zapéct do trouby na 160 °C.
Krém
- V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem a nalijeme ho do připravené formy.
- Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout.
- Po vychladnutí ho ozdobíme jahodami.
- Pokud dezert nebudeme hned konzumovat, tak můžeme jahody potřít agarem, který připravíme dle návodu. Díky tomu zůstanou jahody déle čerstvé.
Poznámky
Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – mandle, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko