Jít zpět
E-mailový odkaz
Tisk
Obrázek receptu
Poznámky
Smaller
Normal
Larger
Citronový cheesecake
Tisk receptu
Připnout recept
Rate Recipe
Klíčové slovo:
Cheesecake, Citron, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Sladké
Calories:
Author:
Ing. Eliška Škvařilová
Ingredience
Korpus
100
g
slunečnicových semínek
75
g
mandlí
100
g
rozinek
75
g
sušených meruněk
Citronový krém
130
g
Hrašky Vanilka
130
g
sušeného sójového mléka
130
g
cukru
1
špetka
soli
260
ml
slunečnicového nebo kokosového oleje
800
ml
vody se sušeným mlékem nebo mléka
100
ml
citronové šťávy
citronová kůra
Poleva
10
g
agaru
250
ml
ovocného džusu
Instrukce
Korpus
V mixéru nejdříve rozmixujeme semínka a mandle.
(Mandle nejdříve můžeme spařit a upéct v troubě. Docílíme tak výraznější chuti madlí.)
Poté přidáme spařené rozinky a meruňky a opět rozmixujeme. Vzniklé těsto rozprostřeme na dno a po stranách dortové formy (Ø cca 28 cm).
Krém
V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
Vodu a olej přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Uvařený krém důkladně rozšleháme ponorným mixérem.
Cheesecake necháme do dalšího dne vychladnout.
Poleva
Agar důkladně smícháme s džusem. Za stálého míchání ho přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu.
Agar za občasného míchání necháme chladnout. Ještě vlažný ho nalijeme na vychladlou Hrašku.
Před podáváním můžeme ještě stěny posypat kokosem a na vrch cheesecaku dát ovoce.
Poznámky
Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody - mandle, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dej nám vědět
jak se vám recept podařil připravit!