Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v osolené vodě, až jsou kroupy měkké a voda se vyvaří.
Kroupy je potřeba vařit dlouho a pomalu ve větším množství vody. Kroupy při vaření stále nabírají tekutinu. Takto docílíme lahodné chuti krup.
Zelí
Do prázdného hrnce vsypeme kmín a hořčičné semínko.
Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
Přidáme třený česnek, Mahá koření a orestujeme.
Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
Přidáme hlávkové zelí a orestujeme.
Přidáme kysané zelí, mletý pepř, sůl a ještě chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme vývarem, aby bylo zelí šťavnaté.
Dohotovení
Kroupy smícháme se zelím a brynzou.
Poznámky
Skvělé je podávat tyto halušky s cibulkou usmaženou dozlatova.Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!