Všichni víme jaké blahodárné účinky červená řepa má na naše zdraví. Vyšlehaný hraškový základ zemitou chuť syrové řepy zjemní a zaručí, že si pochutnáte. Určitě stojí za to, obě tyto suroviny používat co nejčastěji.
Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Důkladně vyšleháme a necháme vychladnout.
Ochucení pomazánky
Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nastrouháme najemno a spolu s hořčicí smícháme s vyšlehaným hraškovým máslem. Podle potřeby dosolíme.
Poznámky
Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu v titanovém hrnci anebo v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a kaše se bude méně připalovat. Hrašku je důležité v jídle dobře provařit, minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!