Jít zpět E-mailový odkaz
+ servings

Obalovaná cuketa v těstíčku z Hrašky

Chuť cukety je jemná a lahodná, když ji obalíme v pikantním křupavém těstíčku z Hrašky, báječně si pochutnáme.
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Cuketa, Hraška, Obalování, Slané, Smažení, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 7 g česneku cca jeden stroužek
  • 4 g soli
  • 280 ml vody
  • 450 g cukety
  • olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku, třený česnek a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Cuketu nakrájíme na kolečka zhruba 1,5 cm široké. Pokud je slupka tvrdá, tak ji oloupeme.
  • Kolečka cukety osolíme z obou stran a necháme 30 minut vypotit. Kolečka se orosí.
  • Kolečka cukety nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku. Necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byla ponořená.
  • Smažíme dozlatova z obou stran.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Cuketa má jemnou chuť, proto je dobré do těstíčka z Hrašky přidat ještě další koření: česnek, pepř, grilovací koření,...
Abychom správně smažili, je třeba si pohlídat teplotu a výšku tuku. Celý článek o správném smažení najdete zde.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!