Šťavnaté plátky z Cerie

    Můžete sdílet na:
    Šťavnatý plátek je velmi oblíbené jídlo v klasické kuchyni. Cerie umožní jeho vegetariánskou verzi a kombinace sójové omáčky a třeného česneku vyzdvihne jeho chuť.
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 200 g Cerie v prášku
    • 180 ml vody nebo vývaru
    • 20 ml oleje
    • 5 g česneku
    • 1/2 g Mahá koření

    Instrukce
     

    Míchání Cerie:

    • Všechny suroviny smícháme a vypracujeme na hladké těsto. Na přípravu můžeme též použít míchací stroj. Mícháme-li však těsto ve stroji dlouho, stává se pevnější a tužší.
    • Těsto necháme alespoň 20 minut odpočinout, tím se všechny suroviny propojí a těsto se stane vláčným. Můžeme nechat odležet i přes noc v chladnu.
    • Příprava Cerie v troubě:
      Z hotového těsta vytvarujeme plátky, které klademe vedle sebe na vymazaný plech.
      Plech vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 10 minut až mají plátky zapečený povrch.
      Plátky zalijeme vařící vodou, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, nať, česnek a vaříme v troubě 40 minut. Do vody můžeme přidat i kořenovou zeleninu. Získaný vývar můžeme použít při přípravě omáčky.
    • Zapečené plátky Cerie můžeme povařit i v hrnci.
    • Ochucení plátků z Cerie:
      Podle tipu pokrmu dochutíme uvařené plátky z Cerie jednou z níže uvedených omáček.
    • Ceriové plátky můžeme připravit rovněž tak, že Cerii uvaříme v celku. Pak nakrájíme na plátky. jednotlivé plátky osmahneme na oleji a pak zalijeme jednou z níže uvedených omáček.
    • Omáčka základní česneková:
      Použijeme sójovou omáčku, vývar a třený česnek.
      Sojovou omáčku naředíme vývarem, tak aby byla přiměřeně slaná a přidáme třený česnek.
      Všechny suroviny smícháme a promícháme s opečenou Cerií.
      Omáčka zázvorová:
      Použijeme sójovou omáčku, vývar a čerstvý strouhaný zázvor.
      Zázvor nastrouháme na jemno, smícháme se sojovou omáčkou a vývarem. Omáčku promícháme s opečenou Cerií.
      Omáčka s oreganem nebo bazalkou:
      Použijeme olej , Mahá koření, třený česnek, sladkou papriku, rozmixovaná nakládaná rajčata, sůl a oregano.
      Na oleji krátce zpěníme Mahá koření a třený česnek, po chvíli přidáme sladkou papriku. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo. Přidáme rozmixovaná nakládaná rajčata, sůl a oregano. Vše necháme krátce přejít varem.
      Omáčku promícháme s opečenou Cerii.

    Poznámky

    Podáváme např. s bramborem a zeleninovým salátem.
    Cerii můžeme použít v receptech, kde se používá maso.
    Můžeme z ní udělat čínu, guláše, řízky či špízy.
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
    Klíčové slovo Cerie, Česnek, Mahá koření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: