Hraškové máslo
Z Hraškového másla připravujeme: Slané pomazánky, dresingy a majonézy
Oblíbenou součástí našeho jídelníčku jsou pomazánky, dresingy a majonézy. Jejich základ nemusí vždy tvořit jen máslo, tvaroh, majonéza či pomazánkové máslo. Vše může být připravené z hraškového másla, které je velmi chutné a výživné.
Jak přípravu pomazánek
Připravíme je jednoduše tak, že Hrašku uvaříme s vodou, necháme vychladnout a následně pěkně vyšleháme. Podrobný recept najdete zde.
Podle druhu pomazánky přimícháme další ingredience a pomazánka je hotová. Vždy je však nutné Hrašku důkladně provařit alespoň 20 minut, její chuť je pak lahodná, není cítit po hrachu a je i dobře stravitelná. Základ na pomazánku uvařený z Hrašky je příjemná změna. Do jídelníčku dostaneme luštěninu a nikdo ani nepozná, že pomazánka je připravena z hrachu. Takové pomazánky jsou nejen zdravé, ale šetří i náš rozpočet. Inspiraci pro velké množství variant pomazánek získáte v receptech uvedených níže.
Ze 100 g Hrašky připravíme více jak půl kila pomazánkového základu. Čas přípravy pomazánky si zkrátíme tak, že si dopředu uvaříme hraškový základ a část základu použijeme na zahuštění polévky, omáčky či guláše a zbytek na přípravu pomazánky či dresingu.