Hraškový základ pro přípravu zdravých pomazánek, na zahuštování polévek. Zkrátka na přípravu zdravých jídel

    Tipy na vaření s hraškovým základem

    Můžete sdílet na:

    Hraška je malý zázrak v kuchyni – neobsahuje lepek, vejce, laktózu, cholesterol, glutamáty, konzervanty ani barviva. Hodí se tak i pro ty, kdo musí nebo chtějí jíst s ohledem na různé diety. Díky vysokému obsahu vlákniny a tomu, že je zdrojem hořčíku, zinku, železa a draslíku, přispívá ke správnému fungování organismu. A co je nejlepší? Každé jídlo s Hraškou je nejen zdravější, ale i chuťově výjimečné.

    Jak si připravit hraškový základ?

    Základ zvládne připravit opravdu každý – stačí smíchat Hrašku s vodou, olejem, špetkou soli a trochou Mahá koření pro ještě lepší chuť i podporu trávení. Směs vaříme 20 minut, tak aby uvařená Hraška měla lahodnou chuť. Poté ji rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

    Hraškový základ můžete použít hned, nebo ho po vychladnutí uložit do lednice, kde vám vydrží až 3 dny. Doporučujeme uvařit si ho rovnou více – usnadní vám to přípravu dalších jídel a vaření pak bude rychlé, jednoduché a zdravé.

    Hraškové máslo -Základ na pomazánky - vegan máslo

    Kam všude hraškový základ využijete?

    Pomazánky

    Zapomeňte na drahé máslo nebo tvaroh! Pomazánky z hraškového másla jsou nejen chutné a zdravé, ale i výrazně levnější. Stačí vyšlehat hraškový základ s olejem a dochutit podle vlastní fantazie – inspirujte se našimi recepty nebo si vytvořte vlastní oblíbenou variantu.

    Zdravé pomazánky z luštěnin. Jednoduché recepty

    Dip, dresink, majonéza

    Bleskurychlé pohoštění pro každou příležitost. Hraškový základ vyšlehejte s olejem či rostlinnou smetanou, přidejte kyselou okurku, hořčici, případně nařeďte jogurtem, lákem z okurek nebo vývarem. Dochutit můžete i česnekem, kečupem, bylinkami… Fantazii se meze nekladou a díky hraškovému základu v lednici je příprava otázkou minut!

    Tyto dresinky jsou vhodné jak pro vegany, tak i pro ruzné dietny. Navíc jsou zdravé a chutné.

    Zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů

    Zdravé zahušťování nebylo nikdy snazší. Máte-li v lednici hraškový základ, stačí ho rozmixovat s vývarem a vmíchat do polévky, omáčky nebo guláše. Nechte chvíli provařit – výsledkem bude sametově jemná konzistence a bohatá chuť, kterou ocení i ti nejnáročnější jedlíci.

    Polévky zahuštěné Hraškou - zdravé recepty, bezlepkové, veganské.

    Krémové omáčky na zapékání

    Chcete si připravit lasagne, zapékané těstoviny, brambory nebo zeleninu jako od šéfkuchaře? S hraškovým základem to zvládnete levou zadní! Rozmixujte ho s vývarem, mlékem nebo smetanou a použijte jako lahodnou krémovou omáčku na zapékání – bešamel nebo přelití zeleniny. Výsledek vás mile překvapí – a možná se stane vaší novou kuchařskou závislostí.

    Tip na závěr:

    Mějte hraškový základ vždy připravený v lednici a vaše vaření bude rychlejší, kreativnější a zdravější než kdy dřív. Objevte nové možnosti, jak zpestřit svůj jídelníček – s Hraškou to jde snadno a chutně!

    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments