Čokoládové linecké

Ing. Eliška Škvařilová
Můžeme zvolit jiné tvary.

Ingredience
  

  • 150 g Mouka celozrnná
  • 400 g Mouka hladká
  • 200 g Cukr moučka
  • 1 špetka Sůl
  • 25 g Hraška Vanilka
  • 80 g Kakao
  • 300 g Kokosový olej / máslo
  • 25 g Citronová šťáva
  • 12 g Vanilkové aroma

Instrukce
 

  • Smícháme všechny suché suroviny dohromady.
  • Kokosový olej / máslo rozpustíme a spolu s citronovou šťávou přidáme do suché směsi.
  • Ze všech surovin vypracujeme těsto.
  • Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  • Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
  • Pak zkontrolujeme a podle potřeby dopečeme.
  • Odleželé těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm, vypichujeme vybrané tvary, které přeneseme na vymazaný plech.
  • Linecké pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby těsto bylo všude stejně upečené.

Poznámky

Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
Alergeny: 1 Lepek (pšenice)
Klíčové slovo Čokoláda, Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška vanilka, Kakao, Linecké, Sladké, Svačina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru