Banánová pomazánka
O banánech se říká, že pomáhají proti depresi a posilují kosti.Banány a vyšlehané máslo z Hrašky Vanilka vytvoří jemný krém a když ho podáváme na kolečku banánu, nejenom že si pochutnáme, ale budeme příjemně najezení touto sytou, výživnou a přitom dobře stravitelnou lahůdkou.
Ingredience
Hraškové máslo
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g sušeného sójového mléka
- 100 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 100 – 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml vody Vodu můžeme nahradit jakýmkoli mlékem
Ochucení pomazánky
- 200 g banánů
- 25 ml citronové šťávy podle chuti
Instrukce
- V misce promícháme směs Hrašky Vanilka, sójového sušeného mléka, cukru a soli.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Necháme vychladnout.
- Nakonec přidáme banán a citronovou šťávu a důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
Způsob podávání
- Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert.
Poznámky
Na přípravu sladkého hraškového másla je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
Alergeny: 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.