Koprový dresing

    Můžete sdílet na:
    Většinou se dresingy připravují z majonézy či jogurtůu, náš dresing je připraven z vyšlehaného hraškového základu je chutný , zdravý a finančně velmi výhodný. Nasekaný kopr dodá dresingu charakteristickou chuť.
    Porce 4 Porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Koprový dresing

    • 40 ml slunečnicového oleje
    • 1 špetka Mahá koření
    • 1 špetka mletého pepře
    • 1 špetka cukru
    • 12 g Hrašky na zahušťování
    • 120 g vody Můžeme použít vývar.
    • 1 g soli
    • 20 g plnotučné hořčice
    • 20 g nakládaného okurku
    • 4 ml okurkového láku
    • 10 g kopru

    Instrukce
     

    Koprový dresing

    • Do prázdného hrnce vlijeme olej.
    • Vsypeme Mahá koření, mletý pepř a cukr.
    • Zvolna a krátce orestujeme.
    • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Vsypeme Hrašku na zahušťování.
    • Mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme odměřeným množstvím horké vody a osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Necháme vychladnout.
    • Vmícháme plnotučnou hořčici, nastrouhaný nakládaný okurek, lák z okurek a kopr.
    • Vyšleháme na hladký krém.
    • Případně dochutíme.

    Poznámky

    Pokrmy je dobré zahušťovat Hraškou namísto běžně používané bílé mouky. Jídlo zahuštěné Hraškou je lahodné a současně je zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Kopr, Koprový dresing, Zdraví, Zdravý recept
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: