Křenová pomazánka

    Můžete sdílet na:
    Pro svoje mimořádné účinky na zdraví se křenu říká "český ženšen", proto si zaslouží pravidelné použití v naší kuchyni.
    Právě vyšlehané hraškové máslo, které zjemní pikantní chuť křenu, je ideální pro přípravu jemné pomazánky lahodné chuti.
    Porce 5 porcí
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 3 g Mahá koření
    • 150 ml slunečnicového oleje
    • 100 g Hrašky na zahušťování
    • špetka mletého pepře
    • 600 ml vody Můžeme použít vývar.
    • 4 g sůl

    Ochucení pomazánky

    • 100 g plnotučné hořčice
    • 100 g křenu podle chuti
    • 100 g nakládaných okurek

    Instrukce
     

    • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
    • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Důkladně vyšleháme a necháme vychladnout.

    Dokončení pomazánky

    • Hraškové máslo důkladně rozmixujeme s hořčicí, nastrouhaným křenem a nakládanými okurkami na hladký krém.

    Poznámky

    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Křen, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: