Křenová pomazánka
Pro svoje mimořádné účinky na zdraví se křenu říká "český ženšen", proto si zaslouží pravidelné použití v naší kuchyni.Právě vyšlehané hraškové máslo, které zjemní pikantní chuť křenu, je ideální pro přípravu jemné pomazánky lahodné chuti.
Ingredience
- 3 g Mahá koření
- 150 ml slunečnicového oleje
- 100 g Hrašky na zahušťování
- špetka mletého pepře
- 600 ml vody Můžeme použít vývar.
- 4 g sůl
Ochucení pomazánky
- 100 g plnotučné hořčice
- 100 g křenu podle chuti
- 100 g nakládaných okurek
Instrukce
- Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
- Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
- Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Důkladně vyšleháme a necháme vychladnout.
Dokončení pomazánky
- Hraškové máslo důkladně rozmixujeme s hořčicí, nastrouhaným křenem a nakládanými okurkami na hladký krém.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!