Ovocný koktejl

Ing. Eliška Škvařilová
Porce 4 porce

Ingredience
  

  • 80 g Hraška Vanilka
  • 80 g Cukr krystal nebo třtinový Můžeme použít i jiné sladidlo.
  • 800 ml Mléko nebo 800 ml vody a 100 g sušeného sojového mléka, či jiné mléko Může být rostlinného i živočišného původu.
  • 40 g Kokosový olej nebo slunečnicový olej Doporučujeme od firmy Purity Vision.
  • 200 g Ovoce (jahody, borůvky, maliny,… ) V zimě můžeme použít mražené či zavařené ovoce nebo marmeládu.

Instrukce
 

  • Hrašku smícháme s cukrem.
  • Mléko s olejem přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme směs Hrašky a cukru do horkého mléka a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky. Můžeme použít ponorný mixér.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladit.
  • Vychladnutý krém vyšleháme s ovocem.

Poznámky

Koktejl si můžeme vylepšit i kořením. Například v létě je vhodné používat kardamon a mátu, která má ochlazující účinek a v zimě zase skořici nebo hřebíček, který naopak pomůže zahřát.
Alergeny: V případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Klíčové slovo Bílkovina, Borůvky, Hraška, Hraška vanilka, Jahody, Léto, Maliny, Nápoj, Ovoce, Protein, Zdraví
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru