Ovocný koktejl

Klíčové slovo: Bílkovina, Borůvky, Hraška, Hraška vanilka, Jahody, Léto, Maliny, Nápoj, Ovovce, Protein, Zdraví, Zdraví recept
Porce: 4 porce
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 80 g Hraška vanilka
  • 80 g Cukr krystal nebo třtinový Můžeme použít i jiné sladidlo
  • 800 ml Mléko nebo 800 ml vody a 100 g sušeného sojového mléka, či jiné mléko Může být rostlinného i živočišného původu
  • 40 g Kokosový olej nebo slunečnicový olej Doporučuji od firmy Purity Vision
  • 200 g Ovoce (Jahody, Borůvky, Maliny,… ) V zimně můžeme použít mražené, zavařené ovoce nebo marmeládu

Instrukce

  • Hrašku smícháme s cukrem.
  • Mléko s olejem přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme směs Hrašky a cukru do horkého mléka a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky. Můžeme si pomoct ponorným mixerem.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje.
  • HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladit.
  • Vychladnutý krém vyšleháme s ovocem.

Poznámky

Koktejl si můžeme vylepšit i kořením. Například v létě se hodí používat kardamon a mátu, která má ochlazující účinek a v zimně zase skořici nebo hřebíček, který na naopak pomůže zahřát.
 
Alergeny: V případě použití živočišného mléka alergen 7 mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru