Perníčky

    Můžete sdílet na:
    Nejen pro vánoční čas.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 130 g celozrnné mouky
    • 255 g hladké mouky
    • 150 g moučkového cukru
    • 1 špetka soli
    • 15 g Hrašky Vanilka
    • 10 g kakaa
    • 8 g sody na pečení
    • 10 g perníkového koření
    • 90 ml másla či jiného tuku/oleje
    • 75 g povidel Můžeme použít i jiný druh marmelády.
    • voda dle potřeby Můžeme použít i mléko.

    Instrukce
     

    • Smícháme všechny suché suroviny, sodu přesejeme přes sítko.
    • Tuk a povidla ohřejeme a rozmícháme – pak vlijeme do sypké směsi.
    • Těsto necháme v chladnu odpočinout minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
    • Nejdříve kousek těsta vyválíme a vyzkoušíme upečením, zda má dobrou konzistenci.
    • Pečeme na vymazaném plechu 12 minut při teplotě 160 °C. Pak zkontrolujeme propečení kousků.
    • Doba pečení závisí na tloušťce perníčků.

    Poznámky

    Těsto odležením změní svou konzistenci, a to díky vyššímu obsahu celozrnné mouky. Proto je lepší udělat těsto při zadělávání trošku řidší než běžně děláte.
    Alergeny: 1 Lepek (pšenice), 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Cukroví, Dezert, Hraška, Hraška Vanilka, Perník, Sladké, Svačina, Vánoce
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: