Dvoubarevný kynutý knedlík s kurkumou
Ingredience
Těsto
- 1 špetka cukru
- 240 ml vody
- 10 g droždí
- 200 g hrubé mouky
- 180 g celozrnné mouky
- 8 g Hrašky na zahušťovaní
- 20 ml slunečnicového oleje
- 6 g soli
- 20 g sezamového semínka
- kurkuma
- olej na potření
Instrukce
- Ze všech surovin, kromě kurkumy a sezamového semínka, zaděláme vláčné těsto. Do jedné poloviny těsta přidáme kurkumu a sezamové semínko. Těsto necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
- Z každé poloviny těsta vyválíme váleček. Tyto dva válečky zamotáme do sebe a necháme 20 minut odležet na teplém místě.
- Knedlíky vaříme v páře 20 minut.
- Po vyndání knedlíky propíchneme, aby z nich ušla pára a potřeme tukem, aby neosychaly.
Poznámky
Alergeny: 1 Lepek
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.