Příprava Cerie

    Můžete sdílet na:
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 200 g Cerie v prášku
    • 180 g vody nebo vývaru
    • 20 ml oleje
    • 5 g česneku
    • 1/2 g Mahá koření

    Instrukce
     

    • Všechny suroviny smícháme a vypracujeme na hladké těsto. Na přípravu můžeme též použít míchací stroj. Mícháme-li těsto ve stroji dlouho, stává se pevnější a tužší.
    • Těsto necháme alespoň 20 minut odpočinout, tím se všechny suroviny propojí a těsto se stane vláčným. Můžeme nechat odležet i přes noc v chladnu.
    • Příprava Cerie v hrnci:
      Z připraveného těsta vytvarujeme knedlík, který vkládáme do vařící vody tak, aby plaval. Přidáme sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a zvolna vaříme alespoň půl hodiny. Je-li knedlík silnější, prodloužíme dobu varu na 45 minut. Doba varu je delší, protože je potřeba Cerii důkladně provařit, aby byla dobře stravitelná. Uvařenou Cerii nakrájíme na plátky, kostky nebo nudličky.
    • Příprava Cerie v troubě:
      Z hotového těsta vytvarujeme plátky, které klademe vedle sebe na vymazaný plech. Zalijeme vařící vodou, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, nať, česnek a vaříme v troubě 30 minut. Do vody můžeme přidat i kořenovou zeleninu. Získaný vývar můžeme použít při přípravě omáčky. Zapečené plátky Cerie můžeme povařit i v hrnci.
    • Porcování Cerie:
      Uvařenou Cerii krájíme dle dalšího použití na plátky, kostky či nudličky. Takto nachystanou Cerii můžeme rovnou použít nebo uchovávat v lednici či mrážáku.
    • Ochucení Cerie:
      Podle tipu pokrmu uvařenou Cerii dochutíme.
      Naporcovanou Ceriii nejdříve ze všech stran osmahneme na oleji a zalijeme jednou z připravených omáček.
    • Omáčka základní česneková:
      Použijeme sójovou omáčku, vývar a třený česnek.
      Sojovou omáčku naředíme vývarem, tak aby byla přiměřeně slaná a přidáme třený česnek.
      Všechny suroviny smícháme a promícháme s opečenou Cerií.
      Omáčka zázvorová:
      Použijeme sójovou omáčku, vývar a čerstvý strouhaný zázvor.
      Zázvor nastrouháme na jemno, smícháme se sojovou omáčkou a vývarem. Omáčku promícháme s opečenou Cerií.
      Omáčka s oreganem nebo bazalkou:
      Použijeme olej , Mahá koření, třený česnek, sladkou papriku, rozmixovaná nakládaná rajčata, sůl a oregano.
      Na oleji krátce zpěníme Mahá koření a třený česnek, po chvíli přidáme sladkou papriku. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo. Přidáme rozmixovaná nakládaná rajčata, sůl a oregano. Vše necháme krátce přejít varem.
      Omáčku promícháme s opečenou Cerii.

    Poznámky

    Cerii můžeme použít v receptech, kde se používá maso.
    Můžeme z ní udělat jak čínu, tak guláše, řízky či špízy.
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: