Salát z kysaného zelí

    Můžete sdílet na:
    Salát z kysaného zelí, jednoduchý salát, který podpoří vaše trávení a nastartuje imunitu. Díky Mahá koření, bude také skvěle chutnat.
    Calories

    Ingredience
      

    • 250 g nakládaného zelí
    • 100 g mrkve
    • 50 g cibule
    • 20 ml oleje
    • 1 špetka Mahá koření
    • 1 špetka mletého pepře
    • lněné semínko na posypaní

    Instrukce
     

    • Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme najemno.
    • Pokud je kysané zelí nakrájené nahrubo, ještě jej překrájíme nadrobno.
    • Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření a pepř. Použijeme jen tolik oleje, aby koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
    • Za stálého míchání necháme koření zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo. Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
    • Když koření začne pěnit okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, tím se koření zchladí a nespálí.
    • Po vychladnutí smícháme olej se zeleninou dohromady.
    • Salát před podáváním posypeme lněným semínkem.

    Poznámky

    Tento salát můžeme různým způsobem obměňovat. Můžeme přidávat zeleninu, bylinky či semínka.
    Výborný je například s koprem, opraženými slunečnicovými či dýňovými semínky.
    Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Kysané zelí, Mahá koření, Mrkev, Nakládané zelí, Salát
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    1 Komentář
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments