Jáhlové koláčky s kokosem

Kalorií

Ingredience
  

  • 160 g jáhly
  • 150 g sušeného sójového mléka můžeme použít jakékoli mléko
  • 150 g cukru
  • 80 g Hrašky Vanilka
  • 150 g kokosového či slunečnicového oleje
  • 50 g mletého kokosu
  • 100 g rozinek
  • 1 špetka soli
  • 5 g skořice
  • 3 g mletého badyánu
  • 3 g hřebíčku
  • 800 ml vody nebo mléka

Instrukce
 

  • Jáhly spaříme třikrát horkou vodou.
  • Smícháme Hrašku Vanilka, cukr a sušené sójové mléko.
  • Jáhly dáme vařit se špetkou soli, kořením a vodou.
  • Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a zvolna vaříme . Když jsou jáhly měkké, vmícháme olej a směs Hrašky, cukru, sójového mléka a vaříme ještě 20 minut, až je chuť kaše lahodná a není cítit po hrachu.
  • Nakonec vmícháme spařené rozinky a kokos.
  • Uvařené jáhly necháme vychladnout.
  • Z těsta tvarujeme kulaté koláčky, které ozdobíme ořechem, čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
  • Klademe na tukem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 10-20 minut (podle velikosti koláčků).
Klíčové slovo Bezlepku, Jáhly, Koláč, Sladké, Vegan
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Blažena
Blažena
1 rok před

Dobrý den, tento recept neobsahuje hrašku?

Jana Škvařilová
Jana Škvařilová
Admin
Reply to  Blažena
1 rok před

Dobrý den,
moc si vážíme Vašeho upozornění a dotazu.
Je pravdou, že v tuto chvili tento recept Hrašku opravdu neobsahuje. Pracujeme na nové verzi, kde už bude Hraška Vanilka zakomponovaná. Chceme ji tam hlavně dát kvůli tomu, že navýší celkovou nutriční hodnotu receptu a zlepší soudržnost hotových koláčků.
Tento recept je původně z kuchařky Cukroví a moučníky – tentokrát zdravě. Tuto kuchařku vydala Ing Eliška Škvařilová – autorka našich produktů, společně s Jiřinou Borkovou. Mnoho lidí nás prosí, abychom tuto kuchařku vydali znovu. Proto jsme se rozhodli, že recepty z této kuchařky, budeme postupně zveřejnovat na našem webu a obohatíme je o naše nové zkušenosti a vychytávky.
Proto se občas stane i to, že některý recept Hrašku obsahovat nebude. Samozřejmě, že chceme propagovat naše výrobky. Co chceme ale ještě více je ukazovat lidem, že se dá jíst zdravěji a přitom chutně.

Blažena
Blažena
Reply to  Jana Škvařilová
11 měsíců před

Rozumí, děkuji za odpověď.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
Nahoru