Jáhlové koláčky s kokosem
Ingredience
- 160 g jáhly
- 150 g sušeného sójového mléka můžeme použít jakékoli mléko
- 150 g cukru
- 80 g Hrašky Vanilka
- 150 g kokosového či slunečnicového oleje
- 50 g mletého kokosu
- 100 g rozinek
- 1 špetka soli
- 5 g skořice
- 3 g mletého badyánu
- 3 g hřebíčku
- 800 ml vody nebo mléka
Instrukce
- Jáhly spaříme třikrát horkou vodou.
- Smícháme Hrašku Vanilka, cukr a sušené sójové mléko.
- Jáhly dáme vařit se špetkou soli, kořením a vodou.
- Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a zvolna vaříme . Když jsou jáhly měkké, vmícháme olej a směs Hrašky, cukru, sójového mléka a vaříme ještě 20 minut, až je chuť kaše lahodná a není cítit po hrachu.
- Nakonec vmícháme spařené rozinky a kokos.
- Uvařené jáhly necháme vychladnout.
- Z těsta tvarujeme kulaté koláčky, které ozdobíme ořechem, čerstvým nebo kompotovaným ovocem.
- Klademe na tukem vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 10-20 minut (podle velikosti koláčků).
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Dobrý den, tento recept neobsahuje hrašku?
Dobrý den,
moc si vážíme Vašeho upozornění a dotazu.
Je pravdou, že v tuto chvili tento recept Hrašku opravdu neobsahuje. Pracujeme na nové verzi, kde už bude Hraška Vanilka zakomponovaná. Chceme ji tam hlavně dát kvůli tomu, že navýší celkovou nutriční hodnotu receptu a zlepší soudržnost hotových koláčků.
Tento recept je původně z kuchařky Cukroví a moučníky – tentokrát zdravě. Tuto kuchařku vydala Ing Eliška Škvařilová – autorka našich produktů, společně s Jiřinou Borkovou. Mnoho lidí nás prosí, abychom tuto kuchařku vydali znovu. Proto jsme se rozhodli, že recepty z této kuchařky, budeme postupně zveřejnovat na našem webu a obohatíme je o naše nové zkušenosti a vychytávky.
Proto se občas stane i to, že některý recept Hrašku obsahovat nebude. Samozřejmě, že chceme propagovat naše výrobky. Co chceme ale ještě více je ukazovat lidem, že se dá jíst zdravěji a přitom chutně.
Rozumí, děkuji za odpověď.